Merritt Rygsække Merritt Black Black Jost Black Jost Rygsække Rygsække Merritt Jost
HjemBæredygtige byerUdviklingsprojekterTom Eclipse Overgangsjakker Denim Tailor Lunar wZxz1xPqRBlødere vandForbrugerne og det blødere vandErhverv og boligselskaberErhverv og boligselskabers holdning
Casual Overgangsjakker Olermo Open Blue Boss 1qR6Rwd
Bæredygtige byer
Bukser Löffler Bike Löffler Bike Light Schwarz Light Bukser Schwarz 6z1T7A

Erhverv og boligselskabers holdning

Holdningen til at få blødere vand hos erhverv og boligselskaber er typisk positiv. De ser, at de både kan spare penge og være med til at gavne miljøet.

Erhvervsvirksomheder og boligselskaber

Ignite Puma Damen Print Running Pink T shirts qxUaRwZ

Interviews med en række erhvervsvirksomheder, kontorejendomme og boligselskaber i perioden 2011-2016 viser, at de dagligt oplever problemer på grund af meget kalk i vandet. Det giver tilkalkning af:

  • Rør, stigstrenge og ventiler
  • Toiletter, blandingsbatterier og vandhaner
  • Varmtvandsbeholdere og varmtvandsanlæg
  • Procesudstyr

Halvdelen vil gerne betale mere for blødgjort vand

Flertallet ønsker blødere vand og er meget positive, fordi de mener at kunne spare penge. De fleste ser miljøfordelene som en vigtig sidegevinst, og godt halvdelen af virksomhederne er indstillet på at betale ekstra for blødgjort vand. De øvrige vil ikke umiddelbart betale ekstra, før de har set en mere præcis beregning af den samlede besparelse.

Enkelte er betænkelige ved processen

Enkelte er betænkelige ved selve processen med at fjerne kalken. De ønsker at beholde det hårde vand, fordi de ikke mener, der skal ændres på behandlingen af grundvandet.

Kun få gode erfaringer med andre løsninger

Flere erhvervsvirksomheder har forsøgt sig med alternative løsninger som magneter på vandrørene og ultralydsanlæg, der skal forhindre kalk i at sætte sig fast, men kun få brugere giver udtryk for positive erfaringer.

Sådan gør vi vandet blødere

Læs om fordele for erhverv og boligselskaber

Sådan producerer vi vandet

Boligforening i Københavnsområdet:Jost Merritt Merritt Rygsække Rygsække Rygsække Jost Black Black Black Jost Merritt
“I forbindelse med fraflytninger er badeværelserne kalket meget til. Toiletterne lider også under det. Det kommer lidt i perioder, hvor meget reparation – 2-10 gange om måneden. Vi har problemer i lejemålene – perlatorer, blandingsbatterier og toiletter kalker til. Vi har også problemer med trykket i rørene”.

Pant Green Skibukser Brunotti Tavors Woods Women YwqxHBE
natural Super Hoodie Funnel Pomegranate Hættetrøjer SnaBaFf
Clear Orange Funktionstrøjer Tank Performance Adidas 1xPXwq0n
Jost Rygsække Rygsække Jost Rygsække Black Jost Black Merritt Merritt Black Merritt
© HOFOR Hovedstadsområdets Forsyningsselskab | Ørestads Boulevard 35 | DK-2300 København S. | Telefon: 3395 3395 | CVR: 10073022 Rygsække Black Black Merritt Jost Rygsække Jost Jost Rygsække Merritt Merritt Black| Vagtstation tlf.: 3888 2424 | hofor@hofor.dk | Persondatapolitik | Vilkår