Regular Fairbanks Levi's® L Pack Black Rygsække
HjemBæredygtige byerUdviklingsprojekterDunfrakker Jeans Green Joop Dunfrakker Joop Green Jeans Landor Landor PtF5zTqwxBlødere vandForbrugerne og det blødere vandErhverv og boligselskaberErhverv og boligselskabers holdning
Blue Blue Parkaer Bomboogie Bomboogie Parkaer Bomboogie Blue Bomboogie Blue Parkaer Parkaer Aqxvad06
Bæredygtige byer
Strikpullover Crewneck striktrøjer Drumohr Orange Crewneck Drumohr PY0UwxqT

Erhverv og boligselskabers holdning

Holdningen til at få blødere vand hos erhverv og boligselskaber er typisk positiv. De ser, at de både kan spare penge og være med til at gavne miljøet.

Erhvervsvirksomheder og boligselskaber

Black cardigans Black cardigans Strikjakke Dungey Chasin' Chasin' Dungey Chasin' Strikjakke AzxnArq

Interviews med en række erhvervsvirksomheder, kontorejendomme og boligselskaber i perioden 2011-2016 viser, at de dagligt oplever problemer på grund af meget kalk i vandet. Det giver tilkalkning af:

  • Rør, stigstrenge og ventiler
  • Toiletter, blandingsbatterier og vandhaner
  • Varmtvandsbeholdere og varmtvandsanlæg
  • Procesudstyr

Halvdelen vil gerne betale mere for blødgjort vand

Flertallet ønsker blødere vand og er meget positive, fordi de mener at kunne spare penge. De fleste ser miljøfordelene som en vigtig sidegevinst, og godt halvdelen af virksomhederne er indstillet på at betale ekstra for blødgjort vand. De øvrige vil ikke umiddelbart betale ekstra, før de har set en mere præcis beregning af den samlede besparelse.

Enkelte er betænkelige ved processen

Enkelte er betænkelige ved selve processen med at fjerne kalken. De ønsker at beholde det hårde vand, fordi de ikke mener, der skal ændres på behandlingen af grundvandet.

Kun få gode erfaringer med andre løsninger

Flere erhvervsvirksomheder har forsøgt sig med alternative løsninger som magneter på vandrørene og ultralydsanlæg, der skal forhindre kalk i at sætte sig fast, men kun få brugere giver udtryk for positive erfaringer.

Sådan gør vi vandet blødere

Læs om fordele for erhverv og boligselskaber

Sådan producerer vi vandet

Boligforening i Københavnsområdet:Regular Fairbanks Levi's® L Rygsække Pack Black
“I forbindelse med fraflytninger er badeværelserne kalket meget til. Toiletterne lider også under det. Det kommer lidt i perioder, hvor meget reparation – 2-10 gange om måneden. Vi har problemer i lejemålene – perlatorer, blandingsbatterier og toiletter kalker til. Vi har også problemer med trykket i rørene”.

Dark striktrøjer J crew Crew Rollneck Strikpullover Moss xqCFU6w
Black Hættetrøjer Black Zighter Hættetrøjer Boss Zighter Casual Casual Boss fY08ndWfA
Los Mixed Grey Sweatshirts French Paris Kick qnw8x5xBH
Rygsække Levi's® Fairbanks Pack Regular Black L
© HOFOR Hovedstadsområdets Forsyningsselskab | Ørestads Boulevard 35 | DK-2300 København S. | Telefon: 3395 3395 | CVR: 10073022 Fairbanks Black Regular Levi's® Rygsække Pack L| Vagtstation tlf.: 3888 2424 | hofor@hofor.dk | Persondatapolitik | Vilkår